Vasvári HírmondóHírplacc (2)VároséletBoldog születésnapot, Ilonka néni!

Megháromszorozódik a mezőőri létszám

A megnövekedett termény-, illetve falopások, egyéb mezőgazdasági károkozások, illegális hulladéklerakások, engedély nélküli legeltetések megelőzése érdekében a képviselő-testület elfogadta az önkormányzat javaslatát és a mezőőri szolgálat kibővítése mellett döntött.

 

 

A fentiekben felsorolt problémák nem csak a mezőgazdasági vállalkozókat érintik. Az önkormányzat tulajdonában lévő földterületeken történő illegális hulladéklerakások-, legeltetések miatt a tavalyi évben több hatósági eljárás indult az önkormányzat ellen, melyek során bár kiderült, hogy a mezőgazdasági területeken ismeretlenek helyezték el a hulladékokat, vagy engedély nélkül legeltettek, jogszabályi rendelkezés alapján a terület tulajdonosának kötelezettsége az eredeti állapot helyreállítása, a hulladék elszállítása. Ezen kötelezettség teljesítése során, az eljárási költség megfizetésén kívül, az esetleges bírság megfizetésével is számolnia kellett az önkormányzat.

Az őrszolgálat 3 fővel történő kibővítésével várhatóan eredményesen megelőzhetőek lesznek a külterületen elszaporodó jogsértő cselekmények.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére