Vasvári HírmondóHírplacc (2)VároséletBoldog születésnapot, Ilonka néni!

Megújult a Támogató Szolgálat Tiszavasváriban

A Támogató Szolgálat 2006-tól működik Tiszavasváriban, de most új irodában és önkormányzati támogatásból egy újonnan beszerezett kisbusszal folytatják a munkát a Kornisné Központ dolgozói.
A támogató szolgálat célja az önrendelkező, független élet elveinek alapján a fogyatékos emberek függetlenné, önállóvá válásának elősegítése, a közösségi életben való részvétel előmozdítása.
Ez egy olyan ellátás, amely segíti az egyén testi, lelki, szellemi fejlődését, ellátja a személy körüli teendőket, ötvözve a házi segítségnyújtás elemeivel, de ennél több, mivel a művelődési, sportolási, szórakozási igények kielégítésében is segít.
Lehetősége nyílik az ellátást igénybe vevőnek az önállóbb életre, nagyobb életviteli szabadságra, szakszerű, személyre szabott ellátásra, intézményi elhelyezés, vagy kórházi kezelés elkerülésére. A családtagoknak terheik csökkentésére, valamint munkába állásra, ezáltal helyzetük javítására.
A szolgáltatás alapelve, hogy nem az igénybe vevő helyett végzi el a feladatokat, hanem vele közösen kialakított és megvalósított rend szerint az igénybe vevő aktív közreműködésével.

A feladatellátás szakmai tartalma: tanácsadás, szállítás, háztartási segítségnyújtás és esetkezelés szolgáltatási elemeket biztosít.
A szolgáltatás biztosításához rendelkezésre álló gépjárművek típusa:
TOYOTA HIACE Combi busz, valamint FORD TRANSIT kisbusz. (amely a jogszabályi előírásnak megfelelően teleszkópos rámpával így a gépjármű teljes körben alkalmas a fogyatékkal élő személyek szállítására)

A szállítás történhet:
Közszolgáltatást nyújtó intézménybe: Polgármesteri Hivatalba, Gyámhivatalba, Munkaügyi Központba, bíróságra, hatóságokhoz, rendvédelmi szervekhez
Egészségügyi és szociális szolgáltatókhoz: háziorvoshoz, járóbeteg szakrendelésre, munkaképesség csökkenést véleményező és felülvizsgáló szakorvosi bizottságokhoz, kórházba, gyógytornára, fizikoterápiára, nappali ellátást nyújtó intézményekbe, családsegítő- és gyermekjóléti szolgálatokhoz
Kulturális és egyéb szolgáltatókhoz: oktatási intézményekbe, Múzeumba, könyvtárba, kulturális, sport- és szabadidős rendezvények, érdekképviseleti szervekhez, fodrászhoz, bankba, postára, stb.
állapotrosszabbodás esetén szakorvosi vizsgálatok megszervezése, az ellátottak egészséges életmód felé való irányítása.

Az iroda a Térségi Szolgáltató Házban (Tiszavasvári, Ady tér 8. szám alatt) lévő telephelyen. Érdeklődni lehet a szolgáltatás igénybevételéről a következő telefonszámon:06/42/372-363

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére